(Sursa: wedme.ro)

Data nunții tale se apropie, însă vrei să te asiguri că faci unele dintre cele mai inspirate și la modă alegeri cu privire la decor și la culori pentru nunțile din 2023? Anul 2023 vine cu o serie de surprize la capitolul paleta de culori pentru nunți, iar dacă ești pasionată de amenajarea spațiului în care urmează să te căsătorești, acestea nu au cum să nu te încânte.

Viva magenta – culoarea anului 2023

Viva magenta a fost desemnată de către Institutul Pantone drept culoarea anului 2023. Este o nuanță de roz vibrant, ușor închis, deși ca aspect oferă totuși o senzație de cald. Este potrivită pentru evenimentele elegante, poate fi folosită atât în ceea ce privește decorurile meselor, cât și pentru rochiile domnișoarelor de onoare, mai ales dacă ai optat pentru o culoare universală a acestora.

În ultimii ani, există pe piață la mijloc de primăvară și bujori în astfel de nuanțe, unii chiar de import, cu o coroană extrem de bogată, iar aspectul vizual este foarte spectaculos.

Bineînțeles, dacă stilul nunții tale va avea un aer mai excentric, poți opta și pentru fețe de mese într-o astfel de nuanță, buchetul miresei, rujul pe care-l vei purta în această zi, mărturii în nuanțe de viva magenta și multe alte detalii.

 

Culori pentru nunțile din 2023. Portocaliu

O altă culoare nelipsită din de culori pentru nunțile din 2023 este portocaliul. Potrivit pentru nunțile de vară, dar și pentru cele de toamnă, portocaliul oferă vitalitate, prospețime, viață, este o culoare vibrantă, și poate fi folosită într-o multitudine de contexte.

Imaginează-ți că poți să marchezi place card-urile de pe mese sau mărturiile prin folosirea unor simple portocale suculente, cu coajă groasă, poți opta pentru un tort decorat cu portocale, poți alege să amenajezi un fresh bar cu suc de portocale proaspăt stors la fața locului, un corner cu înghețată de portocale, aranjamente cu flori portocalii sau chiar cu flori de portocal dacă îți permite clima și le găsești ușor, combinate perfect cu nuanțe pale de verde, de bej șampanie sau chiar și alături de galben pai sau galben muștar.

Mov lavandă 

Lavanda este la modă de câțiva ani, iar 2023 nu face o excepție în acest sens. Nu ezita să te lași ghidată de tonurile acestui mov special, boem, împreună cu multitudinea de combinații în care poate fi folosită lavanda în meniu (există tort cu lavandă, limonadă cu lavandă, chiar și fripturi sau alte feluri principale asezonate cu această specială aromă). Vara este cel mai potrivit anotimp pentru a include lavanda în decorul și organizarea nunții tale, prin culori pentru nunțile din 2023.

Culori pentru nunțile din 2023. Very Peri 

Este vorba despre culoarea anului 2022, acest ton de mov care se pare că a fost primit atât de bine de public încât urmează să se păstreze în tendințe și în anul care vine.

Very Peri este potrivit pentru nunțile cu decor exotic (există pe piață orhidee cu flori în nuanța very peri), pentru rochiile domnișoarelor de onoare, chiar și pentru accesoriile mirelui (papion, sacou) în cazul în care vorbim despre o nuntă dominată de nuanțe mai curajoase.

Albastru prăfuit 

Celebrul dusty blue este potrivit atât de bine în cazul nunților organizate pe malul mării, dar, în egală măsură, și la nunțile organizate pe timp de primăvară sau pe timp de iarnă, poate într-un cadru înconjurat de zăpadă. De trecut pe lista de culori pentru nunțile din 2023.

De asemenea, albastrul prăfuit are în același timp și un efect boem, romantic și fresh. Nu uita de hortensii (însă atenție, hortensiile trebuie hidratate corespunzător pentru că sunt afectate rapid de lipsa apei și de căldură).

Culori pentru nunțile din 2023. Albastru safir 

Și pentru că tot suntem la capitolul albastru, în ceea ce privește nunțile anului 2023, își face simțită prezența albastrul serios, elegant, în nuanțe de safir, potrivit în cadrul unor nunți black tie (rochii lungi într-o asemenea nuanță, sandale, alte accesorii). Albastrul safir este foarte potrivit pentru o nuntă desfășurată în sezonul rece. Nu uita de articolele vestimentare realizate din catifea în această nuanță.

Dacă preferi mai degrabă verdele, în aceeași categorie a eleganței intră și verdele smarald.

Roșul merlot sau roșul wine

Toamna este cel mai potrivit moment în care poți să te folosești de această nuanță și de toate oportunitățile pe care ți le oferă.

Vinul roșu, catifeaua, sacoul mirelui, flori precum crizantemele, trandafirii în culoare roșu merlot, daliile, dar și irișii vișinii, îți pot fi la îndemână pentru un decor fantastic. De trecut pe lista de culori pentru nunțile din 2023.

Culori pentru nunțile din 2023. Rozul Barbie 

Urmează să ai o nuntă ceva mai ieșită din comun, axata poate pe motive excentrice, pe culori vibrante ale copilăriei, pe libertate?

Rozul Barbie își poate avea locul în acest caz, mai ales dacă vorbim de un eveniment cu profil exotic, poate organizat pe o plajă sau într-un alt cadru potrivit. Îți vor sta alături trandafirii în aceste nuanțe, gladiolele, cabinele foto cu accesorii în acest stil, etc.

Rozul prăfuit

Și în acest caz, este vorba despre o nuanță de roz care continuă să se păstreze cu succes în tendințe. Se potrivește nunților cu tematică romantică, boemă, pe timp de primăvară sau pe timp de toamnă. Elementele de decor în aceste nuanțe există în variante nenumărate, așadar imaginația ta va fi singura care va dicta spectacolul cromatic perfect pentru nunta!

Verdele salvie (sage green) 

Folosit și în anii precedenți, verdele salvie va fi la modă și în 2023 și-ți poate fi un adevărat aliat în completarea decorului în nuanțe de pastel. De trecut pe lista de culori pentru nunțile din 2023.

Aranjamentele florale de pe mese, șervetele, farfuriile, chiar și mărturiile cu plante suculente și candybar-ul în aceste nuanțe se numără printre idei. Dacă nu rezonezi neapărat cu această culoare, poți alege și verde olive, deoarece și acesta se află printre propunerile de nuanțe pentru nuntă în 2023.

Culori pentru nunțile din 2023. Bejul șampanie 

Potrivit pentru primăvară, pentru vară, dar și pentru toamnă, acest bej are avantajul de a putea fi folosit într-o multitudine de combinații. Mai mult, este foarte versatil, în sensul că-l poți utiliza atât în decorul unei nunți cu tematică boho, cât și pentru o nuntă de tip country (ce are loc într-un hambar sau într-o cabană), dar și pentru un eveniment elegant, de tip black-tie.  De trecut pe lista de culori pentru nunțile din 2023.

Nuanțele pământii 

Apropierea omului de natură și dorința de a ne folosi cât mai mult de nuanțele pământului se află în continuare în tendințe, iar aceste tonuri pământii sunt la fel de versatile precum bejul și pot fi folosite mai mereu, însă în mod special vara și toamna.

Culori pentru nunțile din 2023. Galbenul 

Nelipsitul galben, în nuanțele sale vesele și vibrante, pline de vitalitate, îl vei putea utiliza într-o multitudine de combinații.

Lămâi pe mese, nuntă în stil sicilian, floarea soarelui, lemonade bar, șervete galbene, buchet al miresei realizat din narcise, forsythia, crăițe, iasomie galbenă, zinnia, coreopsis, orhidee – toate sunt doar câteva simple detalii care ne vin în minte la primul gând. De trecut pe lista de culori pentru nunțile din 2023.

Leave A

Comment